Allt blir till guld.

Nu börjar tiden för den prunkande trädgården på allvar. Här kommer ett Galet bra på tips till din trädgård och som de flesta redan vet så har Galet bra tips en förkärlek till svenskproducerade varor och önskar lyfta fram deras produkter lite extra. 

Svensk idé, form och produktion!

Så låt oss presentera Åsa Lövberg, visionär, designer och formgivare med färg, form och funktion som uttalade specialiteter. 


 
”Under de dagliga sysslorna i trädgården började jag fundera på det bästa och billigaste sättet för ännu bättre växtlighet”, 

säger Åsa som sökt kärl, pottor, hinkar och byttor av olika slag för att samla, blanda och sprida guldvattnet. Eftersom de alla var opraktiska, ohygieniska och obekväma beslöt hon att hitta på något eget. 

Idén om Guldkannan Towa föddes.

Guldkannan Towa som är en Miljö- och designprisad produkt för ekologiskt kretslopp i vardagen för det naturliga Guldvattnet. 

Guldkannan är tillverkad av en plast som heter Polypropen (PP) som i sin tur tillverkas av råolja. Polypropen (PP) är uppbyggt av kol och väte. Detta räknas inte till de skadliga kemikalierna på något sätt. Tillverkningen är resurssnål och inga av tillsatserna är heller farliga. Plasten är dessutom återvinningsbar. 

Guldkannan Towa är en ergonomisk potta som har ett lock som håller inne all oönskad lukt. 

Ett enkelt och hygieniskt sätt att få sitt guldvatten. 

Vad passar bättre på torpet i sommar eller i villaträdgården!

Guldvatten innehåller alla näringsämnen växter behöver.

Vad är då guldvatten?  

Guldvatten har använts i tusentals år och är det miljövänliga valet för dig som vill ge dina växter en skjuts.

Guldvatten är rikt på kväve, fosfor och kalium.

Hur blandar man Guldvatten? 

Receptet är enkelt. Proportionerna i guldvatten är en del kiss och fem till femton delar vatten. Men det handlar om vilken växt, vilken tid på säsongen, vilken växtplats eller om det är plantering är i kruka. Som all gödsel kan det bli för starkt, det kan ”bränna”. Lär känna dina växter och din jord.

Kombinerad vattenkanna & potta

Så att du kan ta tillvara på Guldvatten som ger jord och växter all den näring de behöver. 
Guldvatten ger upp till 7 gånger bättre skördar enligt SLU.

Åsa sa att kärt barn har många namn Guldkannan, kisskannan, guldvattenpottan, guldvattenkannan, guldvattenhink, och tycker att vi kan kalla henne för vad som helst men inregistrerat namn är Guldkannan Towa. 

På Guldkannan sitter man säkert och det finns ingen risk att vingla. Mycket enklare att kunna vattna direkt då Guldkannan är en vattenkanna och dessutom en ergonomisk sådan.

På bilden ses Klara som är dotter till Åsa.

Klara berättar

”Min mamma Åsa Lövberg uppfann Guldkannan och allt med projektet genomsyras av miljö och ekologi. Svensk tillverkning, bra råvaror och designad av Åsa själv. För ett år sedan gick mamma bort i ALS, men jag har för intention att fortsätta med Guldkannan och fortsätta dela budskapet om hur viktigt det är att ge tillbaka det vi tar från jorden och jobba för ett cirkulärt samhälle”.

I dag är det Klara som driver företaget vidare.

klicka på länken nedan för att köpa ditt eget exemplar av Guldkannan.

Använd koden GALETBRA så får ni rabatt med 50;- på ert köp.

https://www.guldkannan.se/