Hållbart-Njutbart-Ätbart

Lördagen bjöd på en tur från Sverige till Norge över gränsen från Svinesund. Jag körde förbi en charmigt placerad cykel i vägrenen i rondellen vid norra infarten vid Nordby. Ut ur rondellen till höger går en väg. På den vägen står en cykel med cykelkorg med en skylt om Fjälla trädgård.

Öppet mellan 12-19 lördag och söndag i augusti månad.

På tillbakavägen mot Sverige hann vi en tur inom Fjälla trädgård och måste säga att det var den upplevelsen som gjorde hela dagen.

Väl framme möts du av ett charmigt hus som är väl omhändertaget då mannnen i huset besitter stor kunskap inom byggnadsvård. På trappen ligger en observant katt som låter solens strålar smeka pälsen i solens strålar. Lite som att komma hem.

Vi har kommit fram till Fjälla trädgård, en besöksträdgård med stor ekologisk mångfald.

Parkeringsmöjligheter finns bredvid huset och redan när du parkerat ser du alla vackra blommor som vänligt ler mot dig.

Ett lugn omsveper dig och du blir ett med upplevelsen. Trädgården är mycket inbjudande och det finns en gårdsbutik får du kan köpa ekologiska blommor och grönsaker. Gårdsbutiken är i den gamla ladugården och även här finner du inspiration av byggnadsvård. Här möter jag Jonna som välkomnande bjuder in till sin trädgård. Skulle du vilja du köpa färdiga buketter så kan du välja det. Önskar du gå runt och se på blommorna kan du välja självplock till en egenkomponerad bukett.

För min del blev det den bästa upplevelsen på hela dagen. Galet glad över att finna nya smultronställen att besöka.

Det blev en bukett till svärmor och en till hemmet. Sedan laddade jag med ekologiska grönsaker och köpte gurka, salladsblad, sparris och zucchini. Nu pratar vi om grönsaker som smakar gudomligt.

Trädgården består av en äldre del med växtlighet som funnits lika länge som huset. Den nyare östra delen av trädgården nästa gång då den nyare delen upptog all min tid vid detta första besök.

Den nya östra delen av trädgården består av av grönsaker och blommor. Här finner du bäddar av no-dig principen och även butiken.

Jonna tillverkar även keramik för försäljning. Det bästa av allt du kan köpa dig en kopp kaffe och bara insupa omgivningarna. Kanske finner du inspiration till din egna hållbara trädgård.

Slowflowersrörelsen är ett med tiden då det annars importeras blommor från avlägsna länder och transporteras till Sverige. Tänk vilken lyx att ha en sådant ställe som Fjälla trädgård att handla i säsong.

https://www.fjallatradgard.se/?gclid=EAIaIQobChMIyY_Ds-_mgAMV7wQGAB34wgmOEAAYASAAEgI9YPD_BwE

Hitta Hit & Öppettider.

Denna säsong har trädgård och butik öppet fredag, lördag och söndag 12:00-19:00

Fjälla ligger mellan Strömstad och Norska gränsen, ta av från E-6 vid Nordbymotet (mot 114, det sista innan gränsen), ta första höger i rondellen och följ skylten Fjälla 2. Kör 2 km mot Fjälla (GPS kan visa fel avtagsväg).

Res kollektivt med buss 111 från Strömstad eller Halden, gå av vid hållplats Kullen och promenera 2 km längs vacker landsväg mot Fjälla.

Följ Fjälla trädgård på FB eller Instagram

https://instagram.com/fjalla_tradgard?igshid=MzRlODBiNWFlZA==